A norvég Statsraad Lehmkuhl föld körüli útra indul

2021.03.05. - Hírek
A norvég Statsraad Lehmkuhl föld körüli útra indul

2021 augusztusában a norvég Statsraad Lehmkuhl iskolahajó Föld körüli útra indul. A The One Ocean Expedition az ENSZ Óceánográfia a fenntartható fejlődés jegyében 2021-túl 2030-ig tartó egy évtizedes programja keretében indul. A tizenkilenc hónapon át tartó úton a Statsraad Lehmkuhl 55 000 tengeri mérfölet hajózik és 36 kikötőt keres fel világszerte. Az expedíció célja, hogy felhívja a figyelmet az óceán döntő szerepére a globális fenntartható fejlődés szempontjából.

"Azzal járulunk hozzá a fenntartható jövőhöz, hogy összehozzuk a fiatalokat, a tudósokat és a nemzetközi vezetőket az óceánról szóló új ismeretek felfrissítése és terjesztése révén. Tanulni fogunk az oktatás, a tudomány és a technológia révén, és ezeket az ismereteket megosztjuk a világgal. Mindenki online követheti az expedíciót, és az expedíció egyes szakaszai pedig a publikum számára is nyitottak lesznek.

A hajó 2021. augusztus 20-án indul a norvégiai Arendalból és a tervek szerint 2023. április 15-én fut be bergeni anyakikötőjébe.

https://oneoceanexpedition.com

 

Címkék

Iskolahajó

Legutóbbi cikkek

Hírlevél feliratkozás