Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

2013.11.09. - Események
Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

2013. szeptember 28-a mérföldkőnek számít a magyar hajózás történetében. Toulonban (Franciaország) a zsúfolásig megtelt Place d’Armes téren felállított színpadon a S/Y „Femme Fatale” magyar iskolahajó legénysége átvette a Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta első szakasza győztesének járó díjat! Először győzött magyar hajó az iskolahajók versenyeinek 57 éves történetében, ráadásul úgy, hogy a Femme Fatale volt a legelső magyar résztvevő!

A klasszikus vitorlázatú, két-, három-, és négyárbocos, 50–100 méteres nagyvitorlások között a 47 láb hosszú Femme Fatale a modern vitorlázatú, spinnaker nélkül versenyző hajók között, a C-osztályban nyert, a négy hajóosztály összesített eredménylistáján pedig a középmezőnyben, a tizenhatodik helyen végzett.

A versenyrendezőség és a sajtó figyelmét ezeken kívül még más is magára vonta. A hajót a versenyre nevező S.A.L.T. Hungary a „Sail Training a Rák Ellen” kutatási programjában a hajó legénységében három, daganatos betegségből gyógyult magyar fiatal vehetett részt, akiket nemzetközi ösztöndíj és hazai cégek, valamint magánszemélyek is támogattak.

Legutóbbi cikkek

Hírlevél feliratkozás